Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že v období od 2. dubna do 19. dubna nebude možné nás kontaktovat telefonicky. Pro jakékoli dotazy či potřeby nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu. Děkujeme za pochopení.

Pět potravin, které Vás zasytí

Stává se Vám, že do hodiny po obědě už zase otvíráte lednici? Ode všeho ujíte trochu a pořád nemáte dost? Nakládání na talířky přiměřené velikosti ani počítání kilojoulů nepomáhá… nehoní Vás mlsná – máte prostě hlad? Obzvlášť v zimě, kdy naše tělo musí vzdorovat chladu a nepřízni počasí, si možná častěji a důrazněji říká o dostatek energie. A to, co stačilo po zbytek roku, najednou nefunguje. Protože dbáte na štíhlou linii, statečně hladovíte. Víte ale, že nemusíte? Jaké potraviny mít doma v zásobě, abyste jedla zdravě a dosyta zároveň?

Brambory

Střídavě opěvované i zavrhované brambory obsahují velké množství škrobu. Dokáží Vás skvěle zasytit a pocit plnosti navíc vydrží velmi dlouho. Díky bramborám (pokud si je dáte vařené ve vodě a vyhnete se tučným omáčkám) můžete ušetřit až 320 kalorií denně.

Víte, že… kromě výživného škrobu obsahují bramborové hlízy i významné množství vitamínu C? Bohužel pouze za syrova… Potřebujete ale doplnit vitamíny? ENERGY Vitaflorin  jich obsahuje celou škálu – a v organickém množství.

Mořské ryby

Co třeba výborný steak z lososa…? Kousky tuňáka v salátu? Většina mořských ryb obsahuje vysoké množství omega-3 mastných kyselin, které napomáhají nejen správné funkci mozku, ale také Vám dodají pocit sytosti. Dáte-li si místo pizzy k obědu mořskou rybu, můžete se spolehnout na to, že k večeři spořádáte asi o 75 kalorií méně než obvykle.

Potřebujete své zdraví podpořit i něčím účinnějším? Vyzkoušejte třeba organický olej Sacha Inchi. Kromě toho, že je zdraví prospěšný, krásně oříškově voní a je určený k přímé konzumaci (například na ten salát…).

Ořechy

Vláknina, bílkoviny a tuky – tři složky, díky nimž jsou ořechy pro Vás skvělou a sytou svačinkou. Jediné, co si potřebujete hlídat, je množství. Lahodně chutnajících ořechů stačí opravdu jen hrst, ať už jsou to vlašské, para ořechy nebo třeba lísková jádra. Zobejte oříšky v rozumném množství mezi jídly a Vaše další běžná porce může být až o 11 % menší než dřív.

Víte, že… tolik oblíbené arašídy nejsou ořechy? Jde o plody podzemnice olejné.

Ovesné vločky

Kupte si místo hotových cereálních směsí „obyčejné“ ovesné vločky a připravte si svou vlastní snídaňovou směs plnou zdravé a opravdové energie (třeba právě spolu s výše zmíněnými oříšky!). Ovesné vločky obsahují vlákninu betaglukan. Díky ní máte ještě dlouho po jídle uklidňující pocit sytosti a nic Vás nežene kontrolovat spíž a lednici. Pokud svůj den začnete právě s ovesnými vločkami, spolehlivě vydržíte až do oběda.

A ještě něco: betaglukan významně posiluje Vaši imunitu. V čisté podobě ho můžete mít (i bez vloček) v praktickém balení ve formě tobolek.

Vejce

Vajíčko – to je přirozený rezervoár proteinů a energie. Zatímco bílek obsahuje především bílkoviny, ve žloutku se nachází celé spektrum živin od vitamínů přes lecitin a lipidy. V součtu to znamená, že pokud si dáte vajíčka ke snídani nebo jako vydatnou svačinu, mnoho hodin poté se budete cítit příjemně sytí

A ještě něco… skladba a obsah nepostradatelných aminokyselin je ve vaječném bílku bohatší než v mase a mléce.

Už víte, pro kterou ze zmíněných potravin zamíříte při příštím nákupu nejdříve? Nebo je máte všechny doma… či dokonce na talíři? ;-) Přejeme Vám dobrou chuť!

 

Váš Tým Energie přírody