Máte překyselený organismus? Nepodceňujte to.

Co to vlastně překyselení znamená? Podle většiny odborníků jde o metabolický stav, kdy je v těle porušena vnitřní rovnováha mezi kyselinami a zásadami. Tento stav pak může vést k mnoha potížím a nemocem. Od potivých nohou přes revmatismus až po stavy ohrožující život. Nebudeme daleko od pravdy, když prohlásíme, že na kyselost neumírají jenom lesy.

Příčiny překyselení

Kyselé jsou ty potraviny, které mají hodnotu pH nižší než 7, zásadité potraviny mají hodnotu pH vyšší než 7. Kyselinotvorné potraviny, i když jsou někdy samy zásadité, vytvářejí v organismu kyselé prostředí a naopak zásadotvorné potraviny, ač samy často kyselé, produkují zásadité pH. Abychom se cítili dobře a byli zdraví, měli bychom konzumovat méně kyselinotvorných potravin. Hovoří se o vhodném poměru 80:20 ve prospěch těch zásadotvorných. V praxi to však bývá spíše naopak.

Příznaky překyselení

Signálem toho, že jsme překyselení, mohou být:

  • velké póry
  • potivost
  • celulitida
  • vypadávání vlasů
  • povleklý jazyk
  • zápach z úst
  • únava po jídle
  • bolesti svalů a kloubů
  • praskání cév
  • lomivost kostí
  • osteoporóza
  • plísňová onemocnění
  • poruchy zraku a sluchu
  • nespavost
  • deprese
  • citlivost na chlad
  • pálení chodidel
  • zánět nosních a čelních dutin
  • zahlenění způsobené sníženou schopností trávit škroby

Dá se proti překyselení bojovat?

Domníváte se, že byste mohli být překyselení, protože trpíte mnohými ze zmíněných příznaků a nechce se vám zjišťovat, jak jste na tom opravdu? Ono to totiž není jednoduché, a proto ani v tomto článku není možné doporučit žádný spolehlivý postup. Rozhodně si ale neuškodíte, když začnete konzumovat méně cukru – cukr vám život osladí, ale tělo okyselí, případně omezíte maso, dopřejete si často brambory, spoustu zeleniny i ovoce. Měli byste jíst v klidu, nemusíte každé sousto žvýkat dvaatřicetkrát nebo dvěstěkrát, jak se někdy doporučuje, stačí jen stravu dobře rozmělnit a proslinit.

Kyselinotvorné potraviny: např. maso, vejce, cukr, sůl, obilí kromě prosa (jáhel), ořechy, luštěniny, rajčata, jahody, špenát.

Zásadotvorné potraviny: např. brambory, rýže natural, většina zeleniny, banány, téměř všechno ovoce (jen když je dostatečně zralé), neperlivá minerální voda.

Na co si dát pozor?

Rozhodnete-li se pro některý očistný program, jako jsou různé speciální diety, půsty, nebo důkladné pročištění střev, můžete si způsobit problémy (při závažných potížích požadujte vždy odbornou diagnózu a případně léčbu na základě doporučení vašeho lékaře). Při pročišťování silně překyseleného těla mohou totiž být uvolněné kyseliny někdy jen obtížně vyloučeny a náhlé vyplavení jedovatých látek bez možnosti jejich odstranění může způsobit závažné stavy. Proto by bylo vhodné začít očistnou kúru tím, že se nejprve zbavíte kyselosti.

1) Nejvhodnějším řešením může být náš přípravek Energy Fytomineral obsahující minerály v koloidním stavu, které náš organismus velmi dobře vstřebává. Minerály se pak v těle chovají alkalicky, a tím dochází k odkyselení organismu.

Pro více informací a koupi tohoto produktu na www.energieprirody.cz pokračujte ZDE

2) Vhodným řešením pak může být i přípravek Energy Skeletin, který dokáže ovlivňovat naše vnitřní prostředí v pozitivním smyslu tím, že pomáhá nastolit acidobazickou rovnováhu, srozumitelně řečeno poradí si i s překyselením organismu.

Pro více informací a koupi tohoto produktu na www.energieprirody.cz pokračujte ZDE

3) Velmi vhodné jsou také produkty ze zelených potravin - Organic ChlorellaOrganic Beta (hlíza řepy obecné), Organic Barley Juice (mladý ječmen).

Bude Vás zajímat

Množství kyselin se v organismu nezvyšuje pouze velkou konzumací kyselinotvorných potravin, ale může mít i jiné příčiny, jako jsou půstymetabolické poruchy (například diabetes), streszvýšená svalová aktivita, kdy se ve tkáních tvoří kyselina mléčná – ta je příčinou svalové bolesti po velké námaze. Stejně tak ale při nedostatečném pohybu, kdy dochází k překyselení následkem špatného prokrvení, a tím nízkému okysličení tkání. Příčinou zvýšené kyselosti je i povrchní dýchání, protože kyslík „odkyseluje“, zatímco přebytek kysličníku uhličitého vede k překyselení. Kyseliny jsou rovněž produktem chronického kvašení a uhnívání potravin ve střevech

Budeme rádi, když se s námi podělíte o Vaše zkušenosti s přípravky na odkyselení organismu a napíšete nám na info@energieprirody.cz