Připravte se na jaro!

Jaro se pomalu blíží. Než odložíte do skříně poslední zimní kabát a vytáhnete své oblíbené jarní baleríny, pojďte na letošní jaro připravit i svoje tělo. Ať si první opojné sluneční paprsky opravdu naplno užijete!

Hodně můžete ovlivnit svými stravovacími návyky, dostatkem pohybu a spánku. Pak také záleží na tom, kde a jak moc pracujete, jaké jsou Vaše genetické predispozice. Věříme ale, že naše tipy Vám pomůžou vkročit do nového ročního období svěžejší a lépe připravení.

Propijte se k nové energii

Stejně jako po zbytek roku je i teď voda základ. Během zimy často zapomínáme pít - a potom jsme náchylnější podlehnout nejrůznějším virózám a infekcím. Oslabené buňky se bez dostatku vody nedokážou zdaleka tak dobře bránit. Přitom už půllitr vody po ránu pomůže nastartovat metabolismus na celý den. Dostatečný přísun vody během dne Vám navíc zaručí lepší hydrataci pokožky, rozzáří ji a pomůže zahnat únavu.

Nechutná Vám čistá voda? A nápoj z přírodních zdrojů Samahan už jste zkusili?  Můžete ho mít v praktické rychle rozpustné formě. Co sáček, to dávka energie pro Vaše zdraví.

Upravte si jídelníček

Úplně stejně jako v zimě - rozložte svůj denní kalorický příjem do více porcí. Udržíte metabolismus stále v chodu a budete méně unavení. Správně zvolená dieta Vás může energeticky "nakopnout"... anebo naopak úplně odrovnat. Zatímco uprostřed zimy bylo potřeba jíst co nejvíce potravin, které zasytí, zahřejí... a občas mívají i přirozeně zklidňující účinky... s prodlužujícími se dny bychom měli do svého jídelníčku naopak začít zařazovat více povzbuzujících potravin.

Ovoce a zelenina stejně jako kvalitní  bílkoviny jsou samozřejmostí. Víte ale, že své tělo můžete povzbudit i konzumací tzv. zelených potravin a různých doplňků?

Protáhněte se!

Konec zimního lenošení! Zkuste si najít aspoň dvakrát týdně čas na hodinu jógy nebo jiného pohybu. Nejenže cvičení působí blahodárně na Váš krevní oběh, ale ještě se po cvičení budete cítit natolik skvěle, že se Vám jarní únava letos vyhne velkým obloukem. I Vaše pleť se díky pohybu zjasní. Nechce se Vám zavírat se v tělocvičně? Díky prodlužujícím se dnům si můžete častěji dopřát svižnou procházku po venku. Už víte, kam vyrazíte?

O tom, jak jinak se ještě můžete zdravě hýbat, jsme v minulosti psali tady - a nebo tady (nový článek).

Spěte

Bez spánku to zkrátka nepůjde. Přestože počet hodin potřebných ke kvalitnímu odpočinku se mírně liší, pod osm hodin denně byste jít neměli. Čím kratší dobu spíme, tím je totiž nápor na náš organismus silnější. Tělo nestihne obnovovat síly - duševní i tělesné. Dlouhodobý nedostatek spánku negativně ovlivňuje zdravé fungování celého Vašeho těla a může přivodit řadu potíží od nezdravé hladiny cukru v krvi, tloustnutí, ale i kolaps z celkového vyčerpání či vysoký krevní tlak. Potřebujete podpořit svou spánkovou disciplínu? Zkuste přírodní preparáty. Pomoci by Vám mohl například přírodní preparát Korolen.