Generální úklid nejen na jaře

Taky jste se letos s odkládaným jarem k „jarnímu“ úklidu nemohli rozhoupat? Nebo jste si naklidili, ale vinou pylové invaze můžete zas začít od nuly? Máme pro Vás pár tipů, jak to celé co nejlépe zvládnout a k tomu šetrné a zcela přírodní prostředky. Uklízení za pomoci chemie pro Vás díky našim čističům bude definitivní minulostí. S Energií přírody můžete mít čistou nejen domácnost, ale i svědomí. 

Umyjeme, vyčistíme, naleštíme

Vyberte si některý bio čisticích prostředků bez fosfátů, chloru a přidaných barviv, vyrobených na bázi rostlinných tenzidů. Na rozdíl od běžných přípravků z obchodní sítě neničí přírodu ani Vaše zdraví. Nemusíte se bát, že byste po úklidu vdechovali zbytky přípravků, které sice vyčistí vše, ale jejich výpary mohou Vaše zdraví trvale poškodit. Od oken, přes sanitu, podlahy i toaletu - na každý povrch máme bio odpověď. Celý arzenál najdete tady

Domácnost se leskne čistotou – a co dál? 

Ještě než si užijete zasloužený odpočinek, dopřejte očistu i svému šatníku. Provoňte oblečení jemnou levandulí nebo zemitějším jalovcem… Ať už dáváte přednost pracím gelům nebo klasickému pracímu prášku, s přírodními přípravky od nás můžete prát daleko šetrněji – a to barevné i bílé prádlo. 

Roky jste si nedopřáli aviváž, protože dráždí Vaši pokožku? Bio-D aviváž s jemnou vůní levandule prádlo zjemní a je vhodná i pro citlivou alergickou pokožku. 

P. S. Chce to plán :-)

Máte-li doma malé pomocníky, zapojte je a rozdejte úkoly přiměřené jejich věku. Pokud bydlíte sami, práci si rozložte tak, aby na sebe jednotlivé úkony co nejlépe navazovaly. A nezapomeňte se odměnit něčím dobrým. Co třeba něco sladkého?

A aby Vám šlo uklízení lépe od ruky, zkuste si místo obyčejného čaje namíchat pití třeba z třeba bio konopného sirupu s rakytníkem.

Hodně zdaru a radosti Vám přeje 

 

Tým Energie přírody