Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že v období od 2. dubna do 19. dubna nebude možné nás kontaktovat telefonicky. Pro jakékoli dotazy či potřeby nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu. Děkujeme za pochopení.

Zdravý spánek – základ zdravého života

Bojujete s neustálou únavou? Po obědě Vám sice padá hlava, u televize usínáte během úvodních titulků oblíbeného seriálu – ale jakmile zalehnete, ne a ne usnout? Přibíráte, i když jíte stále stejně? Trápí Vás výkyvy nálad? Nabízí se neodbytná otázka: A jakpak vlastně spíte?

Kdo je připraven, není překvapen

Máte-li děti školního či školkového věku, hodí se tento návyk dvojnásob. Cokoliv můžete udělat navečer a v klidu, udělejte to. Příprava oblečení na ráno, svačin do školy, materiálů na dopolední poradu… jistě si vzpomenete, po čem je u vás doma po ránu nejčastěji sháňka.

Příjemný ranní bonus – to je přiměřeně uklizená kuchyň. Skliďte nádobí do myčky, opláchněte hrnečky. Do takové kuchyně se ráno hned jinak vstává. Chybí Vám navečer tolik potřebná vůle a energie? V lednu pro Vás máme výhodně kombinaci Vitaflorin + Imunosan.  

Velké téma: večeře

Dávejte pozor na to, co večeříte. Nevhodně vybraná večeře Vás může doslova připravit o spánek. Ať už vinou těžkého žaludku, namáhaného trávicího traktu, nepříjemné nevolnosti, nebo prostě proto, že některá jídla a nápoje působí jako stimulanty (káva, čokoláda, ostře kořeněné potraviny), a proto se ke konzumaci po určité hodině příliš nehodí. Dopřejte si lehkou, snadno stravitelnou večeři, a pokud možno nejezte později než dvě až dvě a půl hodiny před ulehnutím.

Jíte předpisově, a přesto to nějak není ono? Připravte si ajurvédský čaj.

I mozek je třeba ukolébat

Nemůžete-li pracovní problémy či jiné závažné situace jednoduše „zavřít do šuplíku“ (a někdy je to opravdu téměř nemožné), snažte se jimi zabývat nejdéle do večeře. I Váš mozek si zaslouží odpočívat. A k tomu bude možná potřebovat Vaši pomoc. Nastavte si speciální „budíček“ a slibte si, že poté, co zazvoní, nebudete se až do rána daným problémem za žádnou cenu zabývat. Zpočátku to možná bude trochu těžší, ale vyplatí se vytrvat. A čím se před spaním zaměstnat? Pomoci mohou zajímavé knihy – ať už oblíbený titul nebo novinka, máte-li rádi hezké věci a nechce se Vám zatěžovat oči písmenky, pořiďte si nějakou pěknou obrazovou publikaci na libovolné téma, prohlížejte a sněte. Nejkrásnější místa světa? Zázraky přírody? Umělecké předměty? Fantazii se meze nekladou.

Pořád nic? Vnitřní klid Vám pomůže nastolit i Korolen

Co ještě?

Než se dopočítáte k ovečce č. 589, zkuste:

- vyvětrat. Krátce a svižně. A pak šup zpátky do postele!

- mléko s medem. Pokud tedy netrpíte potravinovou intolerancí…

- meduňkový čaj. Tak akorát teplý, ideálně neslazený.

- levanduli. V bylinkovém polštářku, zavěšenou volně v ložnici… kápnutou do předem zapálené aromalampy…

- vědomě odpočívat. Je půl druhé ráno a Vy máte stále oči dokořán? Rádi byste vypnuli, ale mozek ne a ne poslechnout? Čím víc se soustředíte na splnění pokynu „USNI“, tím spíše se Vám spánek bude vyhýbat. Zkuste uvolnit alespoň tělo, když mysl se v dané chvíli uvolnění vzpírá. Myslete na to, jak právě Vaše záda, paže, nohy dostávají potřebnou dávku klidu a odpočinku, aby ráno mohly zase naplno sloužit. Myslete na hezké věci. Soustřeďte se na rytmus svého dechu. Nádech, výdech, pomalu, zhluboka. A znovu…

- a možná se Vám díky tomu podaří nakonec usnout. Nebo alespoň chvilku nerušeně meditovat.

Klidné noci a sladký spánek přeje Váš tým Energie přírody!