Jak se hýbat bez sportu?

Ze všech stran slyšíme a čteme, že pro zdravý život je přiměřený pohyb nezbytný. Co s tím, když někdy zkrátka na cvičení nezbývá čas – a někdy se nám prostě moc hýbat nechce. Než začnete zpytovat svědomí a hledat přijatelné důvody, proč zrovna teď moc nesportujete, máme pro Vás dobrou zprávu. Přiměřeným pohybem zdaleka nemusí být jenom běh nebo bruslení. Pohyb můžeme tělu dopřát i při každodenních činnostech.

I díky tomu zpevňujeme svalstvo a kosterní systém (takže tělo bude lépe pracovat a náš metabolismus nabere svěžejší tempo), a také spalujeme více energie. Což znamená, že si dříve budeme moci dát něco dobrého. 

Pojďme se nyní podívat, čím vším můžeme naše tělo rozhýbat i bez chození do fitness centra. Číslo u konkrétní činnosti udává, kolik energie v kJ přibližně při ní  za minutu spálí průměrně vážící a normálně živený člověk. Údaje jsou orientační, berte je, prosím, spíše jako inspiraci:

Každodenní činnosti v domácnosti

 - vaření, mytí nádobí, utírání prachu        6,6

- chůze rychlostí 4 km/hod (rovina)            8,7

- luxování              10,4

- stlaní, nákup, mytí oken                10,8

Máte zahradu? Máte vyhráno!

- sekání motorovou sekačkou       11,0

- sekání trávy ruční sekačkou         17,4

- rytí záhonu        21,0

Koníčky a odpočinek

- hra na klavír      7,0

- spánek nebo odpočinek na lůžku               2,8

- sezení v klidu    3,6

- poslech hudby, karetní hra          4,2

- kreslení                6,0

A pro srovnání… 

běh do kopce      35,3

squash   35,6

Ať už se rozhodnete pro úklid domácnosti nebo tenis, přejeme Vám, abyste měli na všechno, do čeho se pustíte, co nejvíce energie. I díky našim přípravkům Regalen a Fytomineral.