Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že v období od 2. dubna do 19. dubna nebude možné nás kontaktovat telefonicky. Pro jakékoli dotazy či potřeby nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu. Děkujeme za pochopení.

Ruce v zimě

Pokožku rukou většinou moc nevnímáme - dokud nám nezačne různými způsoby připomínat, že bychom se o ni měli náležitě starat. Především tehdy, když ji vystavujeme nepřízni počasí. Zima je jednoznačně období, kdy ruce dostávají zabrat, a netýká se to pouze extrémně citlivých jedinců. Venkovní teploty pod bodem mrazu, přechody z vyhřátých prostor, občas je nutné očistit námrazu na autě nebo někde počkat… a potíže jsou na světě. Suchá pokožka, záděry, třepící se nehty.

Prevence nade vše

Voda je život - ale jen tehdy, umíme-li ji správně používat. Naše tělo samozřejmě právě i pro zajištění zdraví pokožky vodu v podobě pitného režimu potřebuje. A potřebuje jí dostatek. Na ruce samotné ovšem voda může mít právě v zimním období spíš negativní účinek, zvláště pokud je po každém umytí pečlivě neosušíme a neošetříme krémem. Záleží samozřejmě i na kvalitě použitého mýdla. Už jste vyzkoušeli čistě přírodní mýdlo Cytovital?

Zpět ke zdraví a kráse

Už se objevil ekzém nebo zánět? Kromě pečujících mýdel firmy Energy jsou tu i regenerační krémy, které Vašim rukám vrátí krásu a zdraví. Pořádnou dávku rostlinných esencí najdete například v Cytovitalu

Zima ještě zdaleka nekončí - pořiďte si ho výhodně větší balení. Najděte si jednou týdně čas na regenerační nebo parafínový zábal. Na omyté a pečlivě osušené ruce nanesete silnou vrstvu přípravku, navléknete speciální bavlněné rukavice… a pak už jen odpočíváte. Příroda v podobě výtažků bude pracovat za Vás. A Vaše ruce Vám za péči poděkují zdravím a krásou.

Ruce jako v bavlnce

Jako dítě jsem rukavice nesnášela a neustále jsem je ztrácela. Od jisté doby si je naopak pečlivě hlídám a celou zimní sezónu je mám pohotově v tašce - anebo na rukách. Záleží na venkovní teplotě. Pořiďte si rukavice, které Vám padnou “tak akorát”, do města na běžné nošení stačí pletené z vlněné směsi. Vyrážíte-li pravidelně na hory nebo za zimními sporty, asi už víte, že se vyplatí investovat do kvalitních specializovaných rukavic.

Zahřívejte a hýbejte se

Plánujete pobyt venku a víte, že ani rukavice a dokonalá prevence leckdy nestačí? Pořiďte si speciální hřejivý polštářek - prodávají se nejrůznější typy z plastu plněného speciální směsí. Některé jednorázové, další lze použít opakovaně. Musíte-li někde čekat, podpořte co nejvíc krevní oběh rukou (cvičte prsty v kapse, stačí opakovaně zatínat a povolovat pěst). A pro podporu krevního oběhu celého těla přibalte na cestu třeba horkou čokoládu z nejkvalitnějšího kakaa. Ostatně, co zahřeje v mrazivém dni na duši i na těle krásněji než stěny termohrnku, z nějž se line neodolatelná vůne čokolády?