Návrat tuhých mýdel

Kdo by to byl řekl!? Ještě před pár lety jsme si jen těžko uměli k mytí rukou a celého těla představit něco "pokrokovějšího", než tekuté mýdlo nebo gel. Nádobu s praktickou pumpičkou či uzavíratelnou tubu máme v koupelnách asi všichni. A teď se do nich pomalu vracejí i klasická tuhá mýdla.

Proč?

Řeč je samozřejmě o kvalitních mýdlech bez umělých barviv a přísad. Pokud tradiční tuhé mýdlo vyrobíme z přírodních surovin a s ohledem na to, co všechno dnes o působení jednotlivých látek na lidské tělo a zdraví víme, může totiž o naši pleť pečovat daleko  šetrněji než tekuté přípravky.

Tuhé mýdlo totiž snáz obohatíme o účinné pečující složky - přesně podle toho, co chceme, aby (kromě péče o čistou a voňavou pokožku) umělo. Má pokožku zvláčnět, anebo provonět? Chceme napomoci hloubkové očistě a detoxikaci? Podpořit působení potravinových doplňků? Posílit odolnost pokožky proti povětrnostním vlivům či působení civilizačních faktorů? Elegantní a voňavá "kostka" zvládne hravě i to!

Kde se vlastně vzalo?

Podle některých historiků sahá historie používání "mýdel" až ke starým Sumerům (byť k mýdlům tak, jak je známe dnes, měla nejspíš daleko). O mýdle a jeho vlastnostech se ve 2. stol. n. l. zmiňuje i slavný římský lékař Galenos.  Zhruba v těch dobách se mýdlo začalo prokazatelně používat i k osobní hygieně a mydlářství se stalo řemeslem. Co se Evropy týká, cesta mýdla do domácností obyčejných smrtelníků byla poměrně spletitá. Výroba mýdla z olivového oleje se datuje do Francie 16. století. Ovšem ve formě kostky či mýdlových vloček se na trhu a v koupelnách udrželo víceméně až do chvíle, než se objevilo první mýdlo tekuté.

Výhody kvalitního tuhého mýdla

Praktičnost

Sbalíte ho na cesty - a nevylije se Vám do kufru. Už žádné skvrny na oblečení ani lomcování plastovou pumpičkou. Obracení a usilovné mačkání tuby. Ne. Zkrátka pustíte vodu v koupelně a umyjete se.

Styl

Provoní Vaši skříň (zásuvku v prádelníku, koupelnu... ). Pamatujete ještě na vůně dětství? Šeřík, levandule...?

Ohleduplnost k přírodě 

Žádný plastový obal. Dobré mýdlo koupíte zabalené v papírové krabičce. A na umyvadlo v koupelně si pro něj můžete nachystat tu krásnou přírodní podložku z porcelánu nebo bambusu, kterou jste tak dlouho obhlíželi v obchodě s bytovými doplňky...

Péče o Vaši pokožku

Že mýdla vysušují? Naopak. Pořídíte-li si kvalitní mýdlo s přírodními přísadami,  zajistíte si péči, kterou Vám tekutý prostředek nikdy neposkytne.

Podpoří Vás

Ať už se pouštíte do detoxikace nebo potřebujete svou pokožku posílit, i mýdlo může být významným pomocníkem. Sníte o zdravé a zářící pokožce? Zdá se Vám, že reagujete na některé vnější podněty silněji, než byste potřebovali?

Mýdlo může být víc než jen prostředek očisty. Pozvěte si do domácnosti toho nejúčinnějšího pomocníka v péči o zdraví Vaše a Vašich blízkých!

Zkuste se podívat na přírodní mýdla, která nabízíme.