Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že v období od 2. dubna do 19. dubna nebude možné nás kontaktovat telefonicky. Pro jakékoli dotazy či potřeby nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu. Děkujeme za pochopení.

První kosmetická pomoc

Máte v koupelně na zrcadle arzenál, který by zahanbil špičkové filmové maskéry? Nebo naopak obratně vystačíte s několika osvědčenými kousky a kolem zrcadla každé ráno jen v rychlosti proběhnete? Ať už je Vaše odpověď jakákoliv, na několika zásadních pomocnících se nejspíš shodneme všechny.

Denní krém, noční krém…

Ideálně na přírodní bázi a k pleti co nejšetrnější. Zbytečná skromnost není na místě – nešetřete na sobě. Někteří kosmetičtí poradci doporučují jednou za čas změnit značku přípravku, jiní naopak radí zůstat u toho, co se nám osvědčilo. Tip Energie přírody: naslouchejte svému tělu. To, že mu určitý přípravek vyhovuje, velmi rychle poznáte. Uvažujete o změně? TADY si určitě vyberete. Kapitolou v zimním období jsou speciální výživné balzámy. Díky nim bude Vaše pleť i za chladných dní jako v bavlnce.

Všechny ty věci na čištění pleti

Gely, pěny, mléka, pleťové tonikum a další přípravky. Pleť může být jemná a svěží, jen když o ni dobře pečujete. Obzvlášť pečlivým výběrem by měl projít odličovací přípravek na oči. Nelíčíte se? I tak je důkladná očista na místě. Teprve správně vyčištěná pleť dokáže dokonale vstřebat výživné a hydratační látky, které se jí následně snažíme dodat. 

Peeling

Kašovitá směs obsahující hrubší částice, která naši pleť zbaví odumřelých kožních buněk, prokrví ji a připraví na další péči. Podporuje a urychluje proces tvorby nových buněk a zároveň důkladně vyčistí. Dokonce až tak důkladně, že máte-li citlivější pokožku, neměla byste se do peelingu pouštět častěji než jednou za 14 dní. Samozřejmě velice záleží na kvalitě peelingové směsi. Vyberte si unikátní kávový peeling s vůní karamelu
V chladných prosincových dnech dodá Vaší pokožce decentní vůni, jemně ji prohřeje a ještě Vám pomůže předcházet celulitidě.

Péče o rty

Kdo aspoň jednou zažil, jak bolestivé mohou být suché či dokonce rozpraskané rty, ví, že správně vybraný balzám může mít cenu zlata. Snažte se používat přípravky bez parfemace a barviv. Pozor také na tzv. lesky na rty. Na rozdíl od balzámů rty spíše vysušují. Praskají Vám koutky úst? Možná máte málo minerálů. Co funguje? Vyzkoušejte Cytosan.

Dekorativní kosmetika

Sem patří všechny ty podkladové báze, make-upy, pudry, řasenky, rtěnky, stíny, korektory a další nezbytnosti… Občas míváme tendenci schovávat i zpola vypotřebovaná líčidla na památku, protože nám připomínají konkrétní životní událost, podobně jako suvenýry z cest. Polámaná tužka na oči? Vyschlá řasenka? Zpola vysypaný pudr? Kromě toho, že podobné kousky zabírají vzácný prostor a ani na pohled nepůsobí příliš atraktivně, mohou se po čase stát i zdrojem podráždění pokožky. Dopřejte si jednou za půl roku důkladnou inventuru a doplňte zásoby.

 A co ještě? Určitě to víte. Nejúčinnějším pomocníkem v cestě ke krásné a zdravé pleti jsou věci, které se na poličku v koupelně vyrovnat nedají. Dostatek spánku, odpočinku, čisté vody - a úsměv.