VAŠE PŘÍBĚHY - Mé tělo dobře vědělo, co potřebuje

Nedá se říci, že bych žila nějak extrémně nezdravě. V poslední době už to ale nebylo nějak ono, a po letní dovolené jsem se paradoxně cítila unavená a vyčerpaná. Nejdřív jsem si říkala, že je to tím, že jsem si ji vybrala hned na začátku léta, a že to přejde. Nepřešlo. A já začala hledat, čím by se tenhle stav dal řešit. Víceméně náhodou jsem narazila na Cytosan. Jak jsem tak pročítala složení a účinky, říkala jsem si – jo, tohle by mohlo třeba fungovat.

Začátky byly složité

Přestože výrobce upozorňuje na možnost přechodného zvýraznění potíží, první příznaky „vyplavování“ usazenin mě moc nepotěšily. Takhle jsem si tedy tu očistu úplně nepředstavovala! Pupínky na obličeji (kdy jsem je měla naposledy? Na prahu puberty?), běhání na toaletu… uf. Ale vytrvala jsem a soustředila se na to, abych vyplavení toho, co mě unavovalo a vyčerpávalo, nebránila, ale naopak napomohla. Vždyť jak jinak by se v mém těle udělal dostatek místa na přísun nové energie? Naučila jsem se znovu pít – vodu, bylinné čaje, hodně, a kdykoliv si tělo řeklo. Začala jsem víc a lépe spát. Vrátila jsem se k radosti z bylinných koupelí (jak to, že jsem na ně tolik let neměla čas?). Dokonce jsem začala i pozvolna cvičit dávno odsunuté jógové sestavy – a ne proto, že bych se „donutila“, tak nějak to vyplynulo.

Nové zážitky

Shodou okolností jsem v té době absolvovala svou první masáž v životě. Vnímala jsem, jak mi masérka projíždí prsty po energetických drahách a promačkává akupresurní body, prohřívá svaly. Byl to pro mě opravdu nádherný zážitek, určitě ne poslední, plánuji se k masážím pravidelně vracet. Pokud bych si měla vybrat, zda si koupit nové tričko, které si párkrát obleču, ale většinu času mi bude ležet v prádelníku a nakonec ho odnesu do charitního kontejneru, anebo si dopřát masáž, mám, myslím, jednou provždy jasno.

Když úklid, tak pořádně

V souvislosti s vnitřním úklidem jsem najednou pocítila nebývale silnou potřebu mít uklizeno i kolem sebe… Takže jsem denně postupně vymetala každý kout, třídila, přebírala, vyhazovala a rovnala (právě i ty následky nepromyšlených nákupů – a že jich bylo!). Ani jsem si nejdřív nevšimla, kolik mám najednou energie vypořádat se s věcmi, které jsem týdny a měsíce odsouvala, zakládala do krabic, nechtěla vidět. I v práci se mi najednou dařilo vyřizovat staré resty, porovnat si stůl… i některé vztahy.

Všechno si mnohem víc užívám

A pak přijde to období, kdy má člověk čistý obličej i tělo… a dle možností pokoj v duši. Není to žádné „kouzlo“, některé věci za Vás žádný prášek ani kapky neudělají. Na všem je třeba dlouhodobě pracovat, den po dni obnovovat ten stav rovnováhy, nebrat to jako samozřejmost. Ale není to jen práce: troufám si říci, že právě díky Cytosanu mám dnes mnohem větší požitek ze všeho, do čeho se pustím. Nezařídil to za mě, ale dost zásadně mi pomohl najít tu správnou cestu.

Když si dnes vzpomenu na tu dobu po návratu z dovolené… ještěže jsem byla TAK unavená! Moje tělo dobře vědělo, co potřebuje… a já jsem ráda, že jsem ho poslechla.

 

Jana H., 33 let