Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že v období od 2. dubna do 19. dubna nebude možné nás kontaktovat telefonicky. Pro jakékoli dotazy či potřeby nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu. Děkujeme za pochopení.

Chvála chůze

Chcete se hýbat, ale na návštěvy tělocvičny nemáte čas, u běhání si připadáte divně a cvičit sami doma se nedonutíte? Zkuste prostě chodit! Chůze je pro Vaše zdraví prospěšná a k udržení kondice může při správném nastavení dokonce bohatě stačit. Blíží se jaro, a tak bude pohyb venku nakonec tím nejlepším, co si můžete vybrat.  

V čem je chůze výhodná?

* Je šetrnější k Vašim kloubům – u běhu dopadáme silou 3 x vyšší než je naše hmotnost, u chůze pouze 1,8 x vyšší.

* Máte menší pravděpodobnost zranění (pokud zůstanete sedět doma na gauči, tak sice také, ale s Vaším zdravím to půjde pomalu z kopce)…

* Je dlouhodobě udržitelným programem – u chůze, kterou lidé začnou provozovat pravidelně, jich zůstane až 60 %. U běhání pouze 4 %.

* Kromě dobrých bot (a ani ty nemusejí být značkové či zbrusu nové) nepotřebujete prakticky žádné vybavení. Můžete si zvolit denní dobu, trasu, náročnost i rychlost přesně podle sebe.

Kolik byste měli za den ujít?

Kolik kroků bychom za den měli udělat, aby nám chůze přinášela zdravotní benefity a udržovala nás fit? Většina zdrojů uvádí 10 000 kroků za den. Jak to zjistit? Stačí stáhnout aplikaci do telefonu, krokoměrem je vybavená i většina chytrých hodinek a náramků. Příslušnou funkci zapnete, a pak už jen sledujete, jak kroky pomaloučku přibývají…

A ještě něco – pečujte i o své nohy. Dopřejte jim po procházce příjemnou koupel obohacenou himalájskou solí

Vaše denní dávka kroků

5 000 a méně = sedavý způsob života

5 000 – 7 499 = přidejte ;-)

7 500 – 9 999 = mohlo by být lépe

10 000 – 12 499 = ideální

12 500 a více = buď jste někde zabloudili, anebo Vás chůze opravdu baví. Gratulujeme!

A čím se vybavit na dlouhé a zdravé procházky? Vezměte si do kapsy třeba ambrózii - ať Vám nedojde energie.