Co na bolavé klouby: pomůže změna stravy i přírodní masti a bylinné kapky

Bolavé klouby, stejně jako bolavá záda a bolesti pohybového aparátu jsou velmi nepříjemné. Někdy je složité se jich zbavit a táhnou se s námi i několik měsíců – v případě chronické bolesti pak i několik let. Přitom někdy může být snadnější zbavení se bolesti, než byste si mysleli. Ukážeme vám, co pomáhá na bolavé klouby a jak se takové bolesti zbavit.

Co jíst na klouby?

Jídlo je základem našeho zdraví, proto byste si měli velmi dobře promyslet, co všechno jíte – ultra zpracované potraviny jsou sice často chuťově výborné, ale co se obsahu živin týče, případně složení obecně, jsou zcela podprůměrné. Některé potraviny dokonce mohou zvyšovat riziko zánětu kloubů – ale jiné ho mohou naopak zmírnit, co je tedy nejlepší na klouby, jaké potraviny?

co-na-bolave-klouby

Zdroj obrázku: Free Photo | Woman runner hold knee pain. Free Vectors, Stock Photos & PSD Downloads | Freepik [online]. Copyright © [cit. 30.06.2021]. Dostupné z: https://www.freepik.com/free-photo/woman-runner-hold-knee-pain_7362693.htm#page=1&query=joints&position=0

Listová zelenina, brokolice a zelená zelenina

Odpovědí na otázku, co je dobré na klouby, je jednoznačně listová a zelená zelenina, která je plná prospěšných antioxidantů, které pomáhají chránit zdravé buňky před volnými radikály. Navíc pomáhá vitamín C a vitamín E, ten najdeme především v listové zelenině. Někdy je také lepší se stravou trochu ubrat, protože pak nedochází k takové zátěži organismu.

Síla přírody: bylinné kapky a masti na klouby

Dobrou možností, co na klouby, jsou samozřejmě různé potraviny, které byste měli zařadit do svého jídelníčku – a jiné naopak z jídelníčku odebrat. Na druhou stranu ale můžeme doporučit účinné bylinné kapky Energy Renol, které mají mnoho účinných látek na klouby. Bylinné kapky Renol stimulují normální stav kloubů, svalů a chrupavek, stejně tak příznivě působí na pohyblivost kloubů a díky tomu stimulují celý pohybový aparát. To vše především díky účinným extraktům z bylin, jako jsou vrbovka malokvětá, sporýš lékařský, zlatobýl obecný, lopuch větší a mnoho dalších.

Dalším produktem, který pomáhá, jak ukazují i komentáře a hodnocení zákazníků, je bylinná mast při zánětlivých stavech kloubů, svalů a šlach Energy Artrin. Ideálně můžete bylinné masti na pohybový aparát a bylinné kapky přímo kombinovat, vzájemně se doplňují a vytvářejí ještě lepší a silnější účinek. Výhodou čistě přírodních přípravků navíc je, že nemají žádné vedlejší účinky. Teď už víte, co je dobré na klouby.

Co na klouby pro sportovce?

Protože sportovci namáhají svaly, klouby a šlachy mnohem víc, potřebují i silný přípravek na jejich regeneraci. Mnoho sportovců používá na rychlejší regeneraci právě bioinformační širokospektrální regenerační krém Artrin. Obsahuje totiž bylinný komplex, termální vodu, rašelinové výtažky a další složky, u kterých bylo výzkumem potvrzeno preventivní protizánětlivé působení. Sportovci dobře znají odpověď na otázku, co pomáhá na bolavé klouby a přispívá k jejich regeneraci. 

Zdroje