Kde vzít energii? Na únavu pomůže jen pořádný odpočinek a regenerace

Únava je běžnou součástí našeho života. Je přirozená a v mnoha ohledech i prospěšná, pokud přichází ve správnou dobu, tedy především večer před usnutím. Na druhou stranu ale mnoho lidí pociťuje únavu i během dne. Jestliže únava přichází bez zjevné příčiny, je vhodné začít pátrat, proč tomu tak je – a zároveň se snažit vhodně únavě předejít.

Jak vypadá klasická únava?

Záleží, jestli se jedná o psychickou nebo fyzickou únavu. Pokud za sebou máte náročný den v práci, je únava naprosto přirozená. Stejně tak, pokud jste právě podali fyzický výkon, na který není vaše tělo zvyklé. Na druhou stranu ale existuje i únava, která nemá jasnou příčinu a většinou je navíc dlouhodobá – může to být především reakce těla na dlouhodobý stres.

Pokud se cítíte stále vyčerpaní, unavení, přestože jste spali více jak 8 hodin (nebo jinak dlouhou dobu spánku, která vám dříve stačila) a nemáte na nic náladu, může se jednat o začínající únavový syndrom.  Jinou možností je jen dlouhodobé vyčerpání, takže je potřeba začít více relaxovat a odpočívat. Za nějaký čas by se vše mělo vrátit do normálu – je potřeba dělat věci, které tělu dodají energii.

kde-vzit-energii

Zdroj obrázku: Free Photo | Women working out together outdoors. Free Vectors, Stock Photos & PSD Downloads | Freepik [online]. Copyright © [cit. 30.06.2021]. Dostupné z: https://www.freepik.com/free-photo/women-working-out-together-outdoors_15518932.htm#page=1&query=energy%20people&position=29

Co dodá tělu energii

Lidé trpící nadměrnou únavou se často ptají, kde vzít energii. Důležité je zpomalit, pokud na chvíli zpomalíte ze svého běžného tempa – které evidentně tělu neprospívá, už to samo o sobě tělu dodá energii, nebo alespoň podpoří regeneraci. Zařaďte si pravidelné chvilky pro sebe, volný čas, který trávíte tím, co vás baví nebo s přáteli, vás může nabíjet pozitivní energií, to je to, co dodá tělu energii. Snažte se naopak omezit aktivity, které ve vás vyvolávají stres.

Přírodní produkty, které dodají energii

Existují čistě přírodní produkty, pomocí kterých je vhodné stimulovat regeneraci, pomohou vám zbavit se únavy. Zejména jsou to bylinné kapky Energy King Kong, které celkově osvěžují tělo a dodávají mu vitalitu a energii. Podporují duševní výkon, koncentraci a koordinaci, takže jsou ideální na krátkodobé potlačení únavy a zlepšení psychického a fyzického výkonu. Bylinné kapky Energy King Kong jsou správnou volbou, kde vzít energii.

Zapomeňte na energy drinky a jiné podpůrné prostředky

Naopak nejsou vhodné žádné energy drinky nebo třeba kofeinové tablety. Takové krátkodobé potlačení únavy vám ve výsledku příliš neprospěje. Jedná se o pro tělo poměrně nešetrnou metodu, která může narušovat celkovou regeneraci a odpočinek. Pokud například každý den pijete energy drinky a přesto se cítíte unaveni, bude problém právě v tom. Nehledě na to, že tím vůbec neprospíváte svému zdraví.

Kde čerpat pozitivní energii

Tím, co dodá tělu energii je například kvalitní jídlo. Vyzkoušejte například energií nabité ovesné vločky. Důležité je také ovoce, ořechy a další semínka, stejně jako třeba zelenina. Kde ale čerpat pozitivní energii, která je tím, co nám často chybí a proto propadáme špatné náladě? Pozitivní energii hledejte v tom, co vás baví, ať už je to aktivní odpočinekjízdě na kole, běhu nebo třeba pečení, čtení a jiné aktivity. Důležité je si pořádně psychicky odpočinout, to je tajemství, kde čerpat pozitivní energii.

Zdroje