Nepodceňujte imunitní systém: oslabená imunita má mnoho negativ

Imunita je schopnost našeho organismu odolávat různým nebezpečím, kterým jsou různé viry a bakterie v okolním prostředí. Oslabená imunita je jen krůček od nemoci – tělo se nedokáže účinně bránit a následně dochází k napadení oslabeného organismu nejčastěji nějakou infekcí – chřipka, zánět močových cest, viróza a podobně. Oslabený imunitní systém na sebe nijak neupozorňuje, proto doporučujeme preventivně užívat doplňky stravy určené k posílení imunity.

Jak posílit imunitu?

Ideální je podpořit oslabenou imunitu různými doplňky stravy na posílení imunity. Jsou účinné zejména při oslabené imunitě, kdy mohou být dobrým pomocníkem pro posílení imunity. Imunita je důležitá ale také v dalších ohledech, nejen při obranyschopnosti organismu. Imunitní systém má na starost například i rozeznání vlastní tkáně nebo rozpoznání vnitřních škodlivin v těle – odstraňuje staré, poškozené nebo mutované buňky.

Pozor na různé babské rady na posílení imunity. Ne vždy jsou tak účinné, jak někteří tvrdí. Vždy je lepší sáhnout po osvědčených produktech.

Léky na posílení imunity existují, ale většinou nejsou potřeba. Nejdříve určitě stojí za to využít sílu přírody a poohlédnout se po přírodních doplňcích stravy, které stimulují imunitu a navrací její funkci do normálu. Pamatujte, že vliv na posílení imunity má také střevní mikroflóra, jak ukazují studie v poslední době, tak mikroflóra a imunita spolu úzce souvisí. Proto je vhodné užívat probiotika.

Nepodceňujte imunitní systém: oslabená imunita má mnoho negativ

Podpora imunity

Vliv na podporu imunity mají také minerály a vitamíny. Především je účinný vitamín C, ale také vitamín A. Dále pak minerály, jako je selen nebo zinek. Většinou ani z pestré stravy nepřijmeme tolik vitamínů a minerálů, kolik naše tělo potřebuje. Právě proto je vhodné tyto vitamíny a minerály uměle doplňovat. Jsou nezbytné nejen pro silnou imunitu, ale také pro správné fungování různých procesů v našem těle.

Oslabená imunita a její příznaky

Oslabená imunita se špatně pozná, přesto ale existuje několik příznaků oslabené imunity, díky kterým můžete poznat, že něco není v pořádku. Jaké jsou tedy hlavní příznaky oslabené imunity?

  • Nadměrná únava a nevyspání
  • Nechutenství a snížená chuť k jídlu
  • Různé ekzémy a opary nebo vyrážky
  • Pocit, že brzy onemocníte – necítíte se „ve své kůži

Koronavirus a imunita

Posílená imunita může mít rozhodující vliv také na to, jestli se nakazíte koronavirem. Přestože je COVID-19 v této souvislosti agresivnější než třeba jiné viry, musí také překonat náš imunitní systém. Je samozřejmé, že pokud je imunitní systém oslabený, pak ho koronavir, ale i jiný vir nebo infekce, překoná mnohem snadněji. Posílená imunita tak může bránit nakažení koronavirem.  

Zdroj