Vážení zákazníci, rádi bychom vás informovali, že v období od 2. dubna do 19. dubna nebude možné nás kontaktovat telefonicky. Pro jakékoli dotazy či potřeby nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu. Děkujeme za pochopení.

Trávení – chuť k jídlu

Možná budete překvapeni, ale zdravá chuť k jídlu je pro správné fungování organismu nepostradatelná. Její absence, nebo naopak nadbytek, může vést až k vážným onemocněním. Proto je velmi důležité umět vyvážit úroveň chuti. Přestaňte být otrokem vašich chutí a dejte sbohem vlčímu hladu. Začněte více vědomě jíst a zapracujte na jídelníčku, který vám zaručí lepšímu trávení. Po zařazení nutričně bohatých potravin se hladiny hormonů, které ovlivňují chuť k jídlu jako jsou inzulin, nebo leptin stabilizují a hubnutí půjde snadněji. Pomohou také vhodné doplňky stravy nebo třeba čaj na trávení.

Znáte humáty? Přírodní látky, které se využívají ke zlepšení lidského zdraví mohou také podpořit trávení.

Trávení – chuť k jídlu

Vlčí hlad a nadměrná chuť k jídlu

Chuť k jídlu je často spojována s negativními pocity, špatným trávením a pocitem plnosti. Nadměrné množství jídla ztěžuje hubnutí každému z nás. Neovladatelná chuť k jídlu dokáže odstartovat nadměrné přejídání, které může skončit vážným onemocněním jako je bulimie, nebo obezita. Problémem je současný trend stravování, který přispívá k nezdravé konzumaci kaloricky vydatných potravin. Pro člověka není problém sníst během jednoho jídla celý denní doporučený kalorický příjem a to klidně během pár minut.

Využijte dary přírody ve váš prospěch. Bylinné extrakty, které jsou obsažené v bylinných kapkách na žaludek působí blahodárně na vaše trávení. Jedním z nich je například skořicovník cejlonský, známý antioxidant.

Přitom je to velmi jednoduché. Chuť k jídlu můžete hravě ovlivnit sami a to právě pomocí vhodných potravin a bylinných přípravků. Zařazením zeleniny, ovoce a jiných čerstvých potravin tělu dopřejete nejen potřebné vitamíny, ale také nezbytné látky jako je například vláknina. Ta má skvělou sytící schopnost a navíc podporuje správnou činnost střev. Pravidelná konzumace čerstvých surovin a přírodních doplňků stravy dodá tělu potřebné živiny a vaše chuť na jídlo se zase vrátí do normálu.

Jak ovládat vaše chutě?

Nenechávejte se už dál ovládat vašimi chutěmi na slaná, sladká a hlavně nezdravá jídla. Začněte si vařit zdravé obědy a přestaňte se odbývat rychlovkami. Odpolední snacky a smažené brambůrky nahraďte zdravějšími variantami. Zařazením pravidelného pohybu do vašeho denního programu také pomůže k navrácení zdravého pocitu hladu. V neposlední řadě také kvalitní přírodní doplňky stravy mohou efektivně podpořit účinky vašeho snažení. Bylinné kapky Gynex Energy podporují pocit sytosti a přispívá ke kontrole tělesné hmotnosti. Vraťte vašemu tělu zdravou chuť k jídlu jednou provždy.

Nejčastější otázky spojené s trávením

Co podporuje trávení?

Podpora trávení je možná díky různým účinným bylinkám a bylinným přípravkům na trávení. Vsaďte na sílu přírody, rozhodně zlepší trávení například mateřídouška obecná, lékořice lysá nebo třeba benedikt lékařský – všechny tyto účinné byliny a některé další najdete v extraktu bylin Energy Vironal.

Co na trávení?

Další častou otázkou je, co na trávení, co pomáhá trávení? Poruchy trávení nejsou ojedinělé a mohou mít různé příznaky. Rychlou pomocí jsou v takovém případě především přírodní doplňky stravy. Jedním z nich je právě Energy Regalen, obsahující hned 5 účinných látek a bylinek na podporu trávení. Právě bylinky jsou na trávení ideální volbou.

Co na špatné trávení?

Příznaky špatného trávení mohou být bolesti břicha, průjem stejně jako zácpa. Faktorů, které mají vliv na špatné trávení je mnoho. Ale co v takovém případě dělat? Lepšího trávení můžete dosáhnout například i pohybem, protože ten je pro trávení důležitější, než si myslíte. Jednou z možností samozřejmě je navštívit lékaře a nechat si předepsat léky na trávení, ovšem často pomůže i nestresovat se, mít dobré návyky k jídlu a jíst střídmou vyváženou stravu.

Co je dobré na trávení?

Trávení podporují enzymy na trávení. Řídí totiž chemické procesy spojené s trávením. Pokud je chcete „popohnat“ a urychlit trávení, může být správnou volbou Ájurvédský imunitní horký nápoj ze superfoods AMALAKI, a to Everest Ayurveda AMALAKI natural, který prospívá funkci žaludku a střevního traktu.

Co podporuje chuť k jídlu?

Jestliže trpíte nechutenstvím, určitě budete potřebovat zvýšit chuť k jídlu. Nechutenství může být opravdu velký problém, protože znamená nedostatek živin, prospěšných látek, vitamínů, minerálů a dalších látek. Vhodný je v takovém případě nutriční elixír Everest Ayurveda CHYAWANPRASH, který obsahuje mnoho prospěšných látek a harmonizuje činnost trávicí soustavy.

Zdroje